Monday, May 9, 2016

ebm stock zahin rifqi

alhamdulillah baru 1mgu buat stock zahin..setelah musing2 mencari babysitter umi danish dulu setuju nak jaga zahin..mudah kerja ibu..kita ada pengalaman dah camne umi jaga danish dulu, n umi pun dah ada pengalaman handle ebm..

tuk permulaan...ibu just pump around 7-8am setiap hari...paling byk satu sessi ibu dpt 10oz, paling sikit 6oz. alhamdulillah rezeki zahin..zahin kuat susu..kalo ikut berat latest zahin, dia kena consume 4-5oz/session...mmg ibu kena keje kuat nak buat stock..dr pantang dah ajar zahin guna bottle..so dia x refuse nak hisap. chilled susu pun dia x refuse, cuma hat frozen je x test lagik...allah mudahkan kerja ibu..

ibu cuba tak stress, sebab itu akan ganggu penghasilan susu ibu...n ibu still jaga makan...ais adalah musuh utama ibu...mcm danish dulu ibu akan try pantang selama mgkin minuman berais..dpt fully 6m pun syukur sgt..xnak la pasang angan2 tinggi nau...

1 comment:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete