Friday, December 23, 2011

ABC with Danish

Kan ritu ada bgtau danish da kenal ABC..tp mmg susah nak record video dia baca..dia tau je bila kita nak record..ni dpt la record sikit before dia blah...
walaupun dia kenal ABC smpi Z, tp dia agak confused dgn LETTERs & PHEONic...tp tak kisah la..bak kata abahnya.. DIA TAU DUA-DUA...
Jom tengok...

video

Wednesday, December 14, 2011

hi semua..............

ni lagi satu blog yg dah lama tak dpt 'PERHATIAN'..malas sungguh nak update...jemu kot..jom kita borak2 sikit pase danish..masuk bulan ni umur danish dah pun 2 tahun 3 bulan..so far tak berjaya lagi stop kan BF kat dia..makin menjadi2 pulak nyusu nyer ada la..nak citer sikit perkembangan anak ibu yg macho bergaya ni..huhu..
ok iklan jap..sebelum tu, jom tlg "LIKE' gambo danish ni..saja masukkan gambar dia walaupun dah ramai sgt contestant..sj sonok2 n memeriahkan jerk...tlg ya..& THANK YOU..........

Salam & Hi auntie & uncle...danish masuk STYLO baby contest tuk OneBabyWorld..tlg vote tuk danish yer..caranya:
1. "LIKE" front page OneBabyWorld.
https://www.facebook.com/pages/One-Baby-World/109113239139204?sk=wall
2. Like pict Danish ni yer.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=275670609150132&set=a.270862736297586.85280.109113239139204&type=1&theater

ok jom kita siasat perkembangan danish.
1. sgt byk dah word dia pndi cakap..n dah boleh la bawak dia sembang.
2.dah hafal 1-10. (even dia kenal dah each number tu)--syukur.
3. tau ABC, selalu main ABC ordering dlm Ipad dia..ibu terkejut gak sebab dia bley susun A-Z yg berterabur tu in order..MASYAALLAH.
4. tiap kali naik keta abah..smbil marah2 dia cakap "NGAJI BAH"..suh pasang CD Zikir Ustaz Zulkarnain..n MASYAALLAH..dia boleh ikut zikir tu---time ni airmata ibu dah bergenang..sedih woo...
5. dah paham apa arahan kita..cth:.Danish! come help ibu..dia pun terkedek2 dtg "aulong (tolong) pe miii"..kihkih aulong plak.
6. kalo dia tgh main abah kacau cepat2 jerit n dtg kat ibu cakap "miii...abah buat."">--mengadu.
7. dan buat la apa kanak2 sebaya dia buat..sonok sgt bila dah boleh nyembang ngan dia..dia tak jenis yg byk bertanya ibu tgok..tp tup-tup dia pandai buat or cakap..dia blajar dlm diam2 jerk..
8...paling ibu suka main2 ABC & 1-10 la..kdg2 ibu saje buat silap n suprise dia akan betulkan smbil bebel2 marahkan ibu..klakor giler..
9. opssss dia suka joget juger..bila dgr lagu finalis Kamilah Bintang kat CH 611, cergas bangun n joget sama..

byk lagi la perkembangan dia...kalo korang rasa inu post ni nak menunjuk2 korang silap..N3 ni akan jadi reference ibu akan dtg..mana tau kalo da rezki..boleh compare development danish ngan adiknya nanti..